Jordvarme

Står du overfor at skulle bygge nyt stuehus eller ønsker du at etablere et driftsikkert varmeanlæg til din eksisterende bolig er et jordvarmeanlæg måske en løsning for dig. Det kræver typisk 400-500 kvadratmeter jord/have, hvor der kan nedgraves jordvarmeslanger.

Et jordvarmeanlæg er en rigtig god investering. Det er en driftsikker løsning med lang levetid.  Jordvarmepumpen er miljøvenlig, energibesparende og har stor ydeevne. Anlægget er fuldautomatisk, da det opvarmer dit hus helt af sig selv året rundt.

Et jordvarmeanlæg udnytter den oplagrede solenergi i jordens øverste lag. Et jordvarmeanlæg består af en jordslange, der nedgraves i frostfri dybde i haven og en varmepumpe, der placeres indendørs. Når solen skinner, oplagres energi i de øverste lag af jorden. Denne energi optages af en frostsikker væske i de nedgravede slanger og transporteres ind til varmepumpen. Jordvarmen omdannes i varmepumpen, så den kan bruges til opvarmning og varmt vand. Et jordvarmeanlæg er et lukket system, så der skal ikke fyldes noget på anlægget. Der skal foretages et lovpligtigt serviceeftersyn årligt.

Jordvarmepumpen har en levetid på op til 20 år mens resten af udstyret, der er gravet ned i din have kan holde i op til 50 år.

Har du ikke muligheden for at nedgrave jordvarmeslanger i haven findes andre løsninger.

Bur VVS og Smedeværksted har stor erfaring med etablering af jordvarmeanlæg og  sammen med dig finder vi den rigtige løsning, der dækker netop dit behov. Kontakt os for yderligere information og vejledning.